Spring naar hoofd-inhoud

Leaseverklaring voor schadevrije jaren autoverzekering

Leaseverklaring voor schadevrije jaren autoverzekering voor als je een leaseauto hebt gehad. Als je in een lease auto hebt gereden heb je zelf geen schadevrije jaren opgebouwd. Als je dan een autoverzekering gaat aanvragen moet je 0 schadevrije jaren opgeven. Je kunt echter een leaseverklaring opvragen bij de leasemaatschappij. Daarop staat namelijk je schadeverleden met de leaseauto vermeld. Bij een gunstig schadeverleden zijn veel verzekeraars bereid om schadevrije jaren toe te kennen op basis van deze lease verklaring. Schadevrije jaren zorgen voor een korting op de standaard premie. Met een leaseverklaring kun je dus veel geld besparen.

Wat moet er in de leaseverklaring staan?

De leaseverklaring voor schadevrije jaren autoverzekering moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In de leaseverklaring moeten namelijk een aantal gegevens staan. Op basis van deze gegevens kan de verzekeraar voor de autoverzekering namelijk bepalen hoeveel schadevrije jaren zij voor de leaseauto kunnen toekennen.

  • Je eigen volledige naam, adresgegevens en eventueel je geboortedatum
  • Startdatum en einddatum datu in de leaseauto heeft gereden
  • Het kenteken van de leaseauto
  • De schadehistorie met schadedatum en een korte omschrijving van de schade, zoals wa, ruitschade, aanrijding, vandalisme, diefstal, brand en storm
  • Geef per schade aan of de schade door de leasemaatschappij is betaald of door jezelf of door een aansprakelijke tegenpartij

De leaseperiodes op de leaseverklaring van de lease auto moet een aangeengesloten periode zijn. Hiernaast een voorbeeld een leaseverklaring.

Wat moet ik doen met een leaseverklaring

Met een leaseverklaring kun je het schadeverleden met je leaseauto aantonen. Om een leaseverklaring voor schadevrije jaren autoverzekering te gebruiken kun je de volgende stappen volgen.

  1. Vraag ten eerste de leaseverklaring op bij de leasemaatschappij
  2. Tel vervolgens alle jaren zonder schade bij elkaar op. Haal hier voor iedere schade 4 schadevrije jaren af. Vul dit aantal schadevrije jaren in
  3. Maak daarna een vergelijking van de autoverzekeringen
  4. Selecteer dan de gunstigste en direct online aanvragen
  5. Stuur tot slot de leaseverklaring per e-mail aan service@autoverzekeringen.nl

 

Autoverzekering aanvragen

Klik hier om een premievergelijking voor je autoverzekering te maken en gebruik de leaseverklaring van je leaseauto om de schadevrije jaren aan te tonen. Autoverzekering aanvragen >>

Schadevrije jaren op basis van een leaseverklaring registreren in Roy-data

Sinds 1 januari 2022 kun je met een leaseverklaring (externe) zuivere schadevrije jaren in Roy-Data laten opvoeren door de verzekeraar. Via het verbond van verzekeraars is afgesproken dat verzekeraars de schadevrije jaren van een leaseverklaring registreren. Voorheen kende de verzekeraar wel korting toe, maar golden deze niet als zuivere schadevrije jaren. Volgens Roy-data moet je "met de lease maatschappij hebben afgesproken dat je schadevrije jaren in Roy-data opbouwt. Dat kan niet bij alle leasemaatschappijen."

Veel gestelde vragen (FAQ) voor de leaseverklaring van de leasemaatschap voor je leaseauto t.b.v. de schadevrije jaren

Een leaseverklaring is een schriftelijke verklaring van de leasemaatschappij met een opgave van je schadeverleden met de leaseauto. Met een leaseverklaring kun je dus bewijzen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd in de periode dat je met de leaseauto hebt gereden.

De leaseverklaring kun je opvragen bij de leasemaatschappij van je leaseauto. Je kunt met de leasemaatschappij bellen of een e-mail toesturen voor het opvragen van de leaseverklaring.

Als je meerdere leaseauto's bij verschillende leasemaatschappijen hebt gehad, dan moet je bij iedere leasemaatschappij de leaseverklaring opvragen. De verzekeraar heeft namelijk een volledige en aansluitend overzicht nodig van alle jaren dat je een leaseauto hebt gehad.

Nee, helaas accepteren niet alle verzekeraars een leaseverklaring. De verzekeraars in onze vergelijking accepteren de lease-verklaring wel. Hij moet dan uiteraard wel aan alle eisen voldoen.

Met een leaseverklaring kan de verzekeraar van je autoverzekering extra schadevrije jaren toekennen. Uiteraard moet je dan niet teveel schades hebben gehad. De extra schadevrije jaren kunnen voor een aanzienlijk korting op de premie voor je autoverzekering zorgen. Een leaseverklaring kan dus heel erg nuttig zijn.

Nee, iedere verzekeraar mag dit zelf bepalen. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen regels voor het toekennen van schadevrije jaren op basis van een leaseverklaring.

Jazeker, ook bij private lease kun je aan de maatschappij een verklaring van je schadeverleden vragen.

Ja, ook de werkgever kan een verklaring van je schadeverleden afgeven. Dit is dan uiteraard geen leaseveklaring. De kans dat de verzekeraar voor een autoverzekering schadevrije jaren toekent op basis van een verklaring van een werkgever is echter wel veel kleiner.

Ja, iedere schade wordt op de leaseverklaring vermeld. Het bedrag maakt niet uit en kan dus heel erg klein zijn. Het kan een overweging zijn om de kleine schades aan je leaseauto zelf te betalen.

Voor altijd. De leaseverklaring is het bewijs dat je schadevrij hebt gereden en moet aan de verzekeraar toegezonden worden. Als je van verzekeraar veranderd kan het zijn dat je de leaseverklaring wederom moet insturen. Hoe completer en hoe langer je het schadeverleden kunt aantonen, hoe groter de kans op meer schadevrije jaren en dus hogere premiekorting. Altijd bewaren dus.